Om John Madsen

Jeg er født i 1948 i en mindre stationsby i Fjends Herred ikke langt fra landsbyen Fly, hvor Jeppe Aakjær blev født i 1866.

Siden min tidligste ungdom har jeg været optaget af at formidle Aakjærs dialekt, digte, sange og liv gennem foredrag og causerier rundt om i Danmark. Omtale af causeriet kan også læses på Jenles hjemmeside. For interesserede er der adgang til Aakjærselskabets egen hjemmeside her.

Arrangementet afvikles sammen med min pianist Steen Mørcholdt, som også leverer musikken til de fællessange, som indgår.

Jeppe Aakjær har om nogen beskrevet dansk natur og jyske landskaber i sin digtning. Selv har jeg gennem mit eget billedarbejde dyrket beslægtede temaer i skiftende vejrlig. Motiverne er overvejende udtrykt gennem tegning, akvarel, pastelarbejder og maleri.

Mine værker har gennem årene været vist på forskellige udstillinger. Mit tegne- og billedarbejde har ført til opgaver af forskellig art – herunder bl.a. illustrationsbidrag til Bjerre Herreds Bogen 2, som er udgivet af Glud Museum. Billedeksempler af mine værker, kan ses her.

Ved siden af arbejdet med billedkunst har jeg medvirket i en lang række revyer og teaterforestillinger og deltaget såvel på- som bag scenen i mange af Palsgaard Sommerspils opsætninger af musicals og operetter. Se mere om Palsgaard Sommerspil her.